29.08.2016

Službeni podaci Turističke zajednice grada Varaždina kažu da je naš grad tijekom ovogodišnjeg Špancirfesta posjetilo više od 265 tisuća šetača.

Hvala svima koji su došpancirali do Restorana Raj

Špancirfest je ove godine postao punoljetan, dočekali smo 18. izdanje nama najdražeg gradskog festivala! Tijekom zadnjih deset dana, na ulicama i trgovima središta Varaždina, održalo se više od 500 raznih događanja i programa s preko tisuću izvođača, te 50-ak koncerata i 120 izlagača. Ukupno je u 18 godina Špancirfest posjetilo je gotovo tri milijuna posjetitelja, a izvedeno je četiri tisuće različitih programa s deset tisuća izvođača.

Ove brojke su razveselile brojne goste koji su posjetili Varaždin kako bi uživali u programu, a zbog dobrog posjeta razloga za zadovoljstvo imaju i u TZ grada Varaždina. "Vrlo smo zadovoljni što su dvije novine posjetitelji dobro prihvatili - preseljenje velike pozornice sa Stančićevog trga na Kapucinski trg, koji je postao novi prostor Špancirfesta, te novu 'Kraljevska zona' s festivalom ulične hrane tijekom dana i druženjima u noćnim satima“, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Novina u ovogodišnjem programu Špancirfesta bile su i "Kreativnica" u Uskoj ulici gdje su se predstavili hrvatski dizajneri, te pojačan multimedijalni sadržaj. Tako je prvoga dana Špancirfesta varaždinska Gradska vijećnica bila podloga za 3D mapping, a ove nedjelje navečer se po pročelju ovoga gradskog simbola moglo virtualno crtati, pomoću "avatarske" ruke, što je najviše razveselilo najmlađe posjetitelje festivala. 

Na brojnim koncertima, nastupili su svjetske zvijezde Manu Chao i Laibach, ali i brojna poznata domaća imena. Zanimljiva je bila i koncertna suradnja TBF-a i Varaždinskoga komornog orkestra, a francuska skupina Transe Express izvela je najveći ulični performans u Hrvatskoj.

Uz ovakve brojke i izvrsne dojmove, ne sumnjamo da će iduće izdanje Špancirfesta biti još bolje!

Pošalji prijatelju na email
Povratak na popis novosti