18.04.2017

Sad već nadaleko poznata pivovara "Lepi dečki" i njihovo Međimursko pivo, uskoro će otvoriti svoj pogon u blizini samog centra Čakovca i tako nakon dugo vremena ovaj grad će imati svoju vlastitu pivovaru.

Međimursko pivo od sada se kuha u Čakovcu

Novim pogonom koji je proizveden u Letini, koja se i bavi proizvodnjom inox opreme, pivovara "Lepi dečki" prestaje biti gipsy pivovara, tj. prestaju kuhati pivo u tuđem pogonu, u ovom slučaju u pogonu Daruvarske pivovare. Njihov vlastiti pogon ima kapacitet proizvodnje 12.000 litara mjesečno, te će uz svoje Međimursko pivo i Kaj-el (APA), u njihovom pogonu kuhat će i pivovara Pulfer. Prvo kuhanje najavljeno je za nekoliko dana, dok će se prve degustacije vršiti na samom BeerFestu u Čakovcu, krajem svibnja, kojeg su sami vlasnici pivovare i organizatori.

Pivovara je smještena uz objekt "Stari hrast", restoran i pivnicu vlasnika Danijela Radeka, koji je također vlasnik pivovare, te će se naravno kuhane pive moći degustirati u samom prostoru. Cilj im je naravno svoju pivu nuditi i u cijelom Međimurju (nisu daleko od toga), ali i na širem području te preko granice Lijepe naše.

Ekipa iz pivovare, Danijel Radek i marketingaš Krešo Biškup, najavljuju kako će uz njihov pogon stići i mobilna punionica limenaka, prva takva na ovom području, koja će se osim za njihovo pivo, koristiti za punjene pića iz okolice i bilo koje zainteresirane strane.

Pošalji prijatelju na email
Povratak na popis novosti